Tasarım Prensipleri Bölüm: 1 - SiberMega - Basit Yazılım ve Tasarım Eğitimleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29/01/2023

Tasarım Prensipleri Bölüm: 1

 

Tasarım Prensipleri Bölüm: 1

Bütünlük

Renk
Renk aralığının belirlenmesi en önemli faktörlerden biridir. Birçok firmanın görsel kimlik rehberi mevcuttur ve bu dokümanlarda hangi renklerin kullanılacağına yer verilir. Böylece bir markayı, sadece gördüğünüz renklerden tanıyabilirsiniz. Hazırlayacağınız arayüzde de, yazı renkleri, birincil ve ikincil butonlar gibi elementleri aynı tutarlılıkla devam ettirebilirsiniz.

Tekrarlama
Bu başlığı da, aynı işlevi gören elementlerin her zaman aynı şekilde görüntülenmesi olarak ifade edebiliriz. Örneğin bir combobox stili belirlediyseniz, sayfadan bağımsız olarak her zaman aynı stilin kullanılmış olması, kullanıcının sezgisel algısının oluşmasına yardımcı olacaktır.

Hizalama
Hizalama, sadece metinsel içerik ya da görsellerin kullanımı için değil, aynı zamanda arayüz elementlerinin kategorizasyonunun sağlanmasında ve daha anlaşılabilir bir içerik gösterimine olanak sağlar. Örneğin, şu an bulunduğunuz sayfada post içeriği sayfanın solunda, kategoriler ya da etiketler gibi içerikler de sayfanın sağına konumlandırılmıştır. Buna benzer bir ayrışmayı sağlamak için de, hizalamayı, belirleyeceğiniz grid yapılarına göre kullanmak gerekir.

Beyaz Alan

Baskınlık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüş ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşmayı Unutmayın.

Post Top Ad

Responsive Ads Here