Photoshop CC 2014’te Smart Object ve Layer Comps Kullanımı - SiberMega - Basit Yazılım ve Tasarım Eğitimleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29/01/2023

Photoshop CC 2014’te Smart Object ve Layer Comps Kullanımı

 

Photoshop CC 2014’te Smart Object ve Layer Comps Kullanımı

Embedded vs Linked

Gelelim örnek çalışmaya

01.
“HEADER” adında oluşturduğum klasör içerisine, her menü başlığının, default ve selected görünümlerini hazırlayıp, sonrasında klasöre sağ tıklayarak ya da menüden; Layer > Smart Objects > Convert to Smart Object’i seçiyorum.

02.
Artık header olarak kullanacağımız smart object hazır. Bundan sonra yapmamız gereken şey, smart object’i açıp, her sayfanın seçili öğesini layer comps ile hazırlamak. 4 farklı sayfa olduğu için, 4 layer comp oluşturup, her birinde ilgili sayfanın, Selected klasörünü görünür yapıyoruz.

03.
Layer Comps’u düzenledikten sonra, smart object’deki değişikleri kaydedip, ana Photoshop dokümanına dönüyoruz. Sonrasında yapmamız gereken şey ise smart object’i linked olarak kaydetmek. Bunun için de smart object layer’i seçiliyken, yine menüden; Layer > Smart Objects > Convert to Linked ya da Properties panelinden Convert to Linked… seçeneğini kullanabiliriz. Böylece, belirlediğimiz klasör içerisine, .psp uzantılı smart object’i kaydetmiş olacağız.

04.
Son aşamada yapmamız gereken ise; ayrı bir .psp dosyası olarak kaydettiğimiz smart object’i, her sayfaya ekleyip, gerekli layer comp’u aktif hale getirmek olacak. Bunun için de, header’ı eklemek istediğiniz sayfaları açtıktan sonra, menüden; File > Place Linked seçeneğini kullanmamız gerekiyor. Bulunduğumuz sayfaya ait layer comp’u seçebilmek için, smart object seçiliyken, properties panelinde o sayfaya ait layer comp’u seçmeniz yeterli olacak.

Ek Bilgi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüş ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşmayı Unutmayın.

Post Top Ad

Responsive Ads Here