Görsel Tasarımın Kullanıcı Deneyimine Etkileri - SiberMega - Basit Yazılım ve Tasarım Eğitimleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28/01/2023

Görsel Tasarımın Kullanıcı Deneyimine Etkileri

 

Görsel tasarımın kullanıcı deneyimine etkileri

Estetik

Birçok matematikçi filozof, güzelliği “ölçerek” tanımladılar. Pisagorcular (Pythagoreanism) için güzelliğin tanımı: “a manifestation of harmonious, mathematical relations such as the golden section.” (aynı altın oran gibi, ahenkli matematiksel ilişkilerin dışa vurumudur) oldu.
Voltaire’e göre ise, güzelliği tanımlamanın imkansız olduğunu şu cümleden anlayabiliriz: “Beauty is in the eye of the beholder” (Güzellik görenin gözündedir)

Kullanıcı deneyiminde görsel tasarım

Görsel tasarım ve tasarımcı (UX Designer) bağlantısı

  • Tutarlı olun! Tutarsızlık, en iyi tasarımı bile karışık ve kötü gösterebilir. Eğer kullanıcı siteye girdiği anda karmaşık bir görüntüyle karşılaşıyorsa, artık site onun zihninde “çirkin” olarak kodlanacaktır.
  • Kağıt prototiplemelerle tasarımınızı test edin. Jerry Cao, Creative Bloq’daki yazısında “kullanıcılar bir web sitesine girdiğinde, ilk olarak siteye izlerler, etkileşimde bulunmazlar.” diyor. Eğer tasarımları kağıt çıklara alıp test ederseniz, interaksiyon kurgularına ne kadar güvenmemiz gerektiğini gözlemleyebiliriz.
  • Trendlerin dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin. Ünlü “Küçük Siyah Elbise”nin 100 yıldır moda olmasının elbette bir sebebi var. Çünkü basit, Çünkü temiz. Çünkü bir klasik. Aynı şekilde basit, temiz ve klasik bir görsel tasarım da, trendlerin asla yapamayacağı şekilde, geçen zaman karşısında ayakta kalacak. Flat Design konseptinin getirdiği bazı bakış açıları kalıcı olsa da konseptin tamamına baktığımızda, birkaç yıl içinde çoğu uygulama “çok 2015 tarzı” görüneceğe benziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Responsive Ads Here