Önümüzdeki birkaç yıl içinde, uygulamalarımızın / web sitelerimizin kullanıcı ara yüzünü basitleştirmek için sürekli bir trend izleyeceğiz. Bu, iki temel faktörden dolayı gerçekleşiyor: Yeni teknolojiyi nasıl etkileşir ve anlarız, daha samimi ve insani yazılım ve ara yüzlerin yükselişi. Adım adım ilerleyelim.
Sadelik Devrimi
Bilgi ile dolgunlaşmış bir dünyada yaşıyoruz, bu nedenle modern UI’ler için komplikasyonlardan kaçınmak doğaldır. Yaptığımız işi basitleştirmek (ve kullanıcılarımızın yapmasını beklemek), zamandan tasarruf etmemize ve başka konularda yoğunlaşmamıza izin verir. Zavallı bir zaman geçirdik ve her gün yaptığımız kararların sayısının azaltılması yaşam kalitemizi yükseltebilir.
“Reducing the number of decisions we make every day can improve our quality of life.”
E-ticaret sektörü bunu anlayan ve benimseyen ilk sektörlerden biri olmuştur. Bugün nakit veya kredi kartı taşımamız gerekmiyor. Basit bir dokunuşla tek bir cihazda — telefonumuzda — ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. Takeaway siparişinden bir araba almaya kadar, çevrimiçi olarak yapabiliriz. Bu yeni bir şey değil — çevrimiçi devrim zaten oldu, şimdi Sadelik Devrimi’yle karşılaşıyoruz. Herşeyi daha kolay, basit, daha güvenli ve şimdi istiyoruz diye düşünüyoruz. Teknolojiyi anlamamıza böyle devam ettik. İyi bir uygulama, sorununuzu en hızlı, en basit şekilde çözen, ihtiyacınız olan kesin çözümleri size en kısa zamanda sunabilen bir uygulamadır.
1. Bu, UX / UI Tasarımı’nı nasıl etkiliyor?
Uzun formlar ödünç saatlerde yaşıyor. Hiç kimse çevrimiçi check-out yaptıkları her seferinde verileriyle uzun formları doldurmak için zaman kaybetmek istemiyor. Birçok kişi zaten sosyal profillerinde bol miktarda bilgi sahibidir ve bir dokunma ile oradan alabiliriz. Sosyal ağ entegrasyonu bu hantal süreci basitleştirir ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi için anahtardır.
Sadece birkaç dokunuşla güvenli ödeme. Apple Pay, Android Pay, PayPal ve Shopify gibi araçlar yakın bir gelecekte kullanıcılarımızın ilk tercihi olacaktır. Bu düğmeler ödeme sürecinde görünür haldedir. Bu, dönüşüm oranları veya ürünlerimiz üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır.
Bağlamsal Tasarım. Arama ve burger menü öğeleri tamamen kaybolmaz, ancak bunlar ikincil içerik için kalıcı öğeler olacaktır. Kullanıcıların, bir uygulamayı veya web sitesini açtıklarında neye ihtiyaç duyduklarını aramaya gerek duymamaları gerekir; kullanıcıları ürünlerimizle etkileşime girdiği zamana ve duruma göre bunları açık ve basit bir şekilde kendisine getirebiliriz. Başarılı içeriğe dayalı tasarımın anahtarı, kullanıcılara elde etmeyi umdukları şeylerin verilmesiyle değil, kullanıcıların bilmedikleri sorunlara çözümler sunmaktır.
Daha fazla alan, daha az öğe. Dört öğe içeren bir sekme çubuğu Tamam, ancak üç veya daha az olan bir sekme çubuğu daha iyidir. Ürünümüzün sürecini olabildiğince basitleştirirsek, içerik yapısı daha verimli ve net olacak. Gerekli işlemleri geliştirir ve geri kalanını — kullanıcıların bir defadan fazla kullanmadığı her şeyi — bir Ayarlar simgesine veya “bir halı altı” süpürürüz.
2. İnsan — Yazılım Etkileşimi
Bir gün bazı yazılımlar için gelinlikleriniz veya eski ukulele gibi maddi şeyler için sahip olduğumuz gibi hissetmeye başlayacağız. Bugün, zaten bizimle etkileşime giren uygulamaları Lark ve Penny gibi farklı bir şekilde görebiliyoruz.
Bir uygulamayla etkileşime geçmek için geleneksel yolun arkasında bırakmaya başlıyoruz (dokunun, dokunun, dokunun), bunun yerine sorunlarımızı aynı anda çözen güzel bir “sohbet “ten zevk alabileceğiz. Şu anda, Siri’yi, ihtiyacımız olan bilgiye erişmek için bir kısayol olarak görüyoruz — en yakın sinemada, yarın havasında, Wikipedia makalesinde vs olan yeni filmler — ancak çok uzak olmayan bir gelecekte Siri ile etkileşime geçme biçimimiz ve diğer uygulamalar Penny gibi, bir araç olarak değil, doğrudan sunabilecekleri çözümler için.
Bu, UX / UI Tasarımı’nı nasıl etkiler?
Dürüst olmak gerekirse gelecekteki kullanıcı arayüzünün Kullanıcı Olmayan UI olacağından veya en azından tamamen olmadığını şüpheliyim. Gözümüz olsa da hala görsel içeriğe ihtiyacımız var ve bu her zaman bir Kullanıcı Arayüzü gerektiriyor. Bununla birlikte, bugün anladığımız UI’ların basitleştiğini göreceğiz. Günümüzde önemli olan bir klavye kullanmak gibi şeyler, yakında diğerleri yanında ikincil bir girdi sistemi olabilir. Kararları nasıl ürettiğimizi, konuştuğumuzda ve yazarken kendimizi nasıl ifade ettiğimizi ve hatta nasıl düşündüğümüzü öğrendiğimiz bir uygulamayı hayal edin. Bu uygulama, davranışlarımıza ve kritik zamanlarda yüzeyle alakalı çözümlere dayalı olarak sorunlarımızı öngörebilir. Daha kolay ve daha basit.
Emoji henüz başlangıcı — yazılım “insancıllaştırma” birçok ve çeşitli kişiliğe ihtiyaç duyacaktır. Uygulamalarımızla gelecekteki konuşmalarımızda avatarlar ve emoji setleri olacak. Temiz ve basit bir kullanıcı arayüzü dünyasında bu ayrıntılar dostça ve sonuçta daha insani bir perspektif getirecektir.
Arama sonuçlarını, ürünleri ve genel içeriği konuşmaya dahil edeceksiniz. Kişisel asistanımıza Bangkok’taki en iyi hostelleri göstermelerini rica edersek, bunlar, Hostelworld uygulamasına girme seçeneğiyle ilgili sonuçların bir önizlemesini ortaya çıkaran ya da aynı görünümde engellemeden aynı görünümde görünebilirler. Elbette şu andaki etkinlik.
Hiç kuşkusuz, bunlar çoğumuz için heyecanlı zamanlardır. Birçokları için bu çeşitli nedenlerden dolayı sorunlu olacaktır. Birinci gruptayım, UI’larımızı rafine etmek ve basitleştirmek olumlu bir etki yapabilir ve duygularımızı zorlamayacaktır. Kanımca, teknolojinin ve tasarımın gerçek değeri, insanların yaşam kalitesini nasıl artırabileceğimize bağlıdır ve ürünlerimizi bu vizyonu göz önünde bulundurarak tasarımlamalıyız.
Templatesyard is a blogger resources site is a provider of high quality blogger template with premium looking layout and robust design. The main mission of templatesyard is to provide the best quality blogger templates which are professionally designed and perfectlly seo optimized to deliver best result for your blog.
SiberMega ailemizi sosyal medya'da takip etmeyi unutmayın.
SPONSOR
İLETİŞİM
➤sibermega1997@gmail.com ➤İnstagram/@sibermega4
HAKKIMIZDA
SiberMega, 2021 yılında Berke Mert Öztürk tarafından kurulmuş olan yazılım, tasarım, dijital içerik editörlüğü ve youtube içerik üretimi üzerine eğitimler sunan bir eğitim platformudur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüş ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşmayı Unutmayın.