Yarının UI Tasarımı! - SiberMega - Basit Yazılım ve Tasarım Eğitimleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29/01/2023

Yarının UI Tasarımı!

 

Sadelik Devrimi

“Reducing the number of decisions we make every day can improve our quality of life.”

Uzun formlar ödünç saatlerde yaşıyor. Hiç kimse çevrimiçi check-out yaptıkları her seferinde verileriyle uzun formları doldurmak için zaman kaybetmek istemiyor. Birçok kişi zaten sosyal profillerinde bol miktarda bilgi sahibidir ve bir dokunma ile oradan alabiliriz. Sosyal ağ entegrasyonu bu hantal süreci basitleştirir ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi için anahtardır.
Sadece birkaç dokunuşla güvenli ödeme. Apple Pay, Android Pay, PayPal ve Shopify gibi araçlar yakın bir gelecekte kullanıcılarımızın ilk tercihi olacaktır. Bu düğmeler ödeme sürecinde görünür haldedir. Bu, dönüşüm oranları veya ürünlerimiz üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır.
Bağlamsal Tasarım. Arama ve burger menü öğeleri tamamen kaybolmaz, ancak bunlar ikincil içerik için kalıcı öğeler olacaktır. Kullanıcıların, bir uygulamayı veya web sitesini açtıklarında neye ihtiyaç duyduklarını aramaya gerek duymamaları gerekir; kullanıcıları ürünlerimizle etkileşime girdiği zamana ve duruma göre bunları açık ve basit bir şekilde kendisine getirebiliriz. Başarılı içeriğe dayalı tasarımın anahtarı, kullanıcılara elde etmeyi umdukları şeylerin verilmesiyle değil, kullanıcıların bilmedikleri sorunlara çözümler sunmaktır.
Daha fazla alan, daha az öğe. Dört öğe içeren bir sekme çubuğu Tamam, ancak üç veya daha az olan bir sekme çubuğu daha iyidir. Ürünümüzün sürecini olabildiğince basitleştirirsek, içerik yapısı daha verimli ve net olacak. Gerekli işlemleri geliştirir ve geri kalanını — kullanıcıların bir defadan fazla kullanmadığı her şeyi — bir Ayarlar simgesine veya “bir halı altı” süpürürüz.

2. İnsan — Yazılım Etkileşimi

Dürüst olmak gerekirse gelecekteki kullanıcı arayüzünün Kullanıcı Olmayan UI olacağından veya en azından tamamen olmadığını şüpheliyim. Gözümüz olsa da hala görsel içeriğe ihtiyacımız var ve bu her zaman bir Kullanıcı Arayüzü gerektiriyor. Bununla birlikte, bugün anladığımız UI’ların basitleştiğini göreceğiz. Günümüzde önemli olan bir klavye kullanmak gibi şeyler, yakında diğerleri yanında ikincil bir girdi sistemi olabilir. Kararları nasıl ürettiğimizi, konuştuğumuzda ve yazarken kendimizi nasıl ifade ettiğimizi ve hatta nasıl düşündüğümüzü öğrendiğimiz bir uygulamayı hayal edin. Bu uygulama, davranışlarımıza ve kritik zamanlarda yüzeyle alakalı çözümlere dayalı olarak sorunlarımızı öngörebilir. Daha kolay ve daha basit.
Emoji henüz başlangıcı — yazılım “insancıllaştırma” birçok ve çeşitli kişiliğe ihtiyaç duyacaktır. Uygulamalarımızla gelecekteki konuşmalarımızda avatarlar ve emoji setleri olacak. Temiz ve basit bir kullanıcı arayüzü dünyasında bu ayrıntılar dostça ve sonuçta daha insani bir perspektif getirecektir.

Arama sonuçlarını, ürünleri ve genel içeriği konuşmaya dahil edeceksiniz. Kişisel asistanımıza Bangkok’taki en iyi hostelleri göstermelerini rica edersek, bunlar, Hostelworld uygulamasına girme seçeneğiyle ilgili sonuçların bir önizlemesini ortaya çıkaran ya da aynı görünümde engellemeden aynı görünümde görünebilirler. Elbette şu andaki etkinlik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüş ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşmayı Unutmayın.

Post Top Ad

Responsive Ads Here