YouTube, Bazı Videolarda "Dislike" İfadesini Kaldırmaya Başladı! - SiberMega - Basit Yazılım ve Tasarım Eğitimleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

04/08/2022

YouTube, Bazı Videolarda "Dislike" İfadesini Kaldırmaya Başladı!

YouTube, bazı seçmiş olduğu takipçileri ile yeni bir özelliği test etmeye başladı. Şimdilik yalnızca YouTube'un web sürümünde kendisini gösteren bu yeni özellik, videolardaki dislike ifadesi sayısını kaldırıyor. YouTube'un neden böyle bir özellik getirdiği ise bilinmiyor.

YouTube, Bazı Videolarda "Dislike" İfadesini Kaldırmaya Başladı!

Dünyanın bir numaralı video platformu olan YouTube, takipçilerinin çok fazla tartışacakları bir karara imza atmış gibi görünüyor. Bu karar ile YouTube'un web sürümüne giren kullanıcılar, izledikleri  videoların bazılarında "dislike" yani beğenmeme ifadesini göremiyorlardı. Google, YouTube'un neden bu şekilde bir açıklama yaptığına dair herhangi bir neden şuan için belli değil.


Sosyal medya platformlarının yaygınlaşmasıyla beraber hayatımızda olan like ve dislike kavramları, internet ortamında çok büyük oranda önemsenmektedir. Hatta YouTube'da da milyonlarca kişi tarafından dislike (beğenmeme) alarak tarihe imza atmış olan bazı videolar da bulunmaktadır. Ayrıca videoların bazıları da bizzat YouTube platformu tarafından yayınlanmış olan "YouTube Rewind" videolarındandır. YouTube'un verdiği bu karar ile, bu mevcut durumun üzerini örtmenin çabasıymış gibi görünüyor.

YouTube, Bazı Videolarda "Dislike" İfadesini Kaldırmaya Başladı!

YouTube'un neden bu şekilde  bir karar verdiği henüz net olarak belli değil. Fakat verilen bu karar ile birlikte başka bir düşünce daha var. Piyasa kaynaklarına göre YouTube platformu, içerik üreticilerini kötü etkileyen trollerden korumak için böyle bir karar vermiş olabilir. Elbette bu durum da düşünülse de yine dislike sayılarını gizlemek yerine trollerle mücadele konusunda bir atılım yapılması daha etkili olabilirdi. Bu arada, YouTube platformu trollerle ile ilgili hiçbir adım atmadı.


Sosyal medyada platformlarında bir fikir de bulunmanın en basit yolu, yapılan bir gönderiyi beğenmek ya da beğenmemektir. YouTube'un şimdilik web sürüm için aldığı ve henüz tüm kullanıcılarına göstermedikleri bu karar ile, yeni bir tartışma başlayabilir. Zira kullanıcılar, bu verilen kararın tüm videolar için etkili olması gibi bir durumunda, olumsuz görüşte bulunmanın bir öneminin olmadığını düşünmeye başlayabilirler. Bakalım ilerleyen dönemde, YouTube'la ilgili ne gelişmeler göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüş ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşmayı Unutmayın.

Post Top Ad

Responsive Ads Here