Windows 11'in Güvenlik Standardının Hangi Seviyede Olacağı Açıklandı - SiberMega - Basit Yazılım ve Tasarım Eğitimleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

06/09/2021

Windows 11'in Güvenlik Standardının Hangi Seviyede Olacağı Açıklandı

Microsoft, Windows 11 işletim sisteminin güvenlik seviyesi ile ilgili resmi açıklama yaptı. Microsoft şirket tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Windows 11'in kötü amaçlı yazılımlara ve virüslere  karşı dayanıklılığı, Windows 10'a göre iki kat fazla olacağı söyleniyor.

Windows 11'in Güvenlik Standardının Hangi Seviyede Olacağı Açıklandı

Amerika merkezli teknoloji ve yazılım şirketi Microsoft, Windows 11'in kullanıcılara sunacağı güvenlik düzeyini ilgilendiren bir açıklama yaptı. Microsoft şirketi tarafından yapılan açıklamalardaki bilgilere göre, Windows 11 işletim sistemi özellikle sıfır gün açıklarından kaynaklanan saldırıları önlemede çok iyi olacağı açıklandı. Ancak bu işletim sisteminin bulut tabanlı sistemleri benimsemesi, kullanıcıların kendilerini güvende hissetmesini sağlayacakmış gibi bir his kapladı içimizi.


Windows 11 işletim sistemi TPM 2.0 desteği ile, bilgisayarların çok daha fazla güvenli olmasını hedefliyor. Ayrıca Windows 11 işletim sistemi, Microsoft Azure Attestation desteği ile bulut üzerinden de aktif güvenlik desteği sunuyor. Mirosoft Azure'a olan talebin arttığı bu dönemde böyle bir destek verilmesi gerçekten çok iyi. Bunun en doğal sonucu ise yeni güvenlik teknolojileri olan VBS ve HVCI ile güvenli önyükleme özelliğinin daha fazla kullanıcıya ulaşacak olması.


Microsoft şirketi tarafından yapılan açıklamalara göre, Windows 11 işletim sistemindeki güvenlik sistemlerinin sıfır gün açıklarına karşı aktif koruma sağlayacağı söyleniyor. Ancak hem Intel hem de AMD tabanlı bilgisayarlar için sağlanacak güvenlik tedbirlerinin tüketiciyi rahatlatacağını söyleyen Microsoft şirketi, sıfır gün açıklarıyla ilgili her şeyin kontrol altında olduğunu söylüyor.


Microsoft şirketinin söylediklerine göre yapılan güvenlik iyileştirmelerinin en önemli noktası, performanstan ödün vermeyecek olmasıymış buda gerçekten mükemmel bir haber. Yani tüketiciler, bir yandan özellikle de sıfır gün açıklarına karşı korunurken, bir yandan ise bilgisayarlarında ağır bir antivirüs programı varmış gibi hissetmeyecekler. Uyguladıkları yöntemin işe yarayacağından emin olan Microsoft şirketi, Windows 11 işletim sisteminin kötü amaçlı yazılım bulaşma ihtimalinin Windows 10'a kıyasla iki kat zor olacağını söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüş ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşmayı Unutmayın.

Post Top Ad

Responsive Ads Here