DualSense, Yeni Nesil Xbox Kontrolcüleri İçin Örnek Olabilir! - SiberMega - Basit Yazılım ve Tasarım Eğitimleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

03/08/2022

DualSense, Yeni Nesil Xbox Kontrolcüleri İçin Örnek Olabilir!

Xbox'ın yöneticisi olan Phil Spencer, davet edildiği Kinda Funny Gamecast etkinliğinde Xbox cephesinden gelecek yenilikler konusunda açıklamada bulundu. Spencer, Xbox markasının yeni nesil konsollar için kontrolcülerinde değişikliğe giderek yenileneceği müjdesini verdi. Sony'nin  PlayStation markası için geliştirmiş olduğu DualSense'i de kendilerine ulaşmak istedikleri hedef olarak belirttiler.

DualSense, Yeni Nesil Xbox Kontrolcüleri İçin Örnek Olabilir!

Firmalar arasındaki mücadelenin nasıl doğru bir şekilde yapılacağını PlayStation ve Xbox markaları sosyal medya üzerinden biz kullanıcılara gösteriyor. Her iki şirkette bu mücadelede birbirlerinin önüne geçmeye çalışsa da; bunu diğer birçok şirkette gibi sert yollarla değil de, genelde birbirlerine tatlı göndermeler yaparak sosyal medyaya taşıyorlar.

Bu mücadele bizlere iki şirketinde birbirleri hakkındaki düşüncelerini daha rahat bir şekilde ortaya çıkarmalarını sağlıyor. Xbox’ın markasının başındaki isim olan Phil SpencerKinda Funny Games etkinliğine konuk olarak katıldı. Gelecekte Xbox markası tarafında göreceğimiz aksesuarlar hakkın da biz kullanıcıları heyecanlandıracak açıklamalar yaptı. Geliştirdikleri yeni aksesuarların yanında yeni Xbox kontrolcüsüne de değinen Phil Spencer, yeni nesil ile oyun dünyasında büyük ses getiren DualSense’in yeni Xbox kontrolcüsüne ilham kaynağı oluşturabileceğini açıkladı.


Phil Spencer, daha birçok yeni cihaz üzerinde çalışıldığını söylese de geliştirilmiş yeni bir kontrolcünün ilk sırada olduğunu söylüyor. Sony’nin üretmiş olduğu kontrolcü ile alanında oldukça kaliteli bir iş çıkardığını açıklayan Phil Spencer, DualSense'den ilham alınabileceğini de ifade etti.


Ancak yeni nesil cihazlar konusunda aceleci olmayacaklarını söyleyen Spencer, Windows 11 işletim sistemi cephesinde olanları izleyeceklerini ve buradan doğacak fırsatları bekleyeceklerini açıkladı.

DualSense, Yeni Nesil Xbox Kontrolcüleri İçin Örnek Olabilir!

Microsoft şirketi, kullanıcı deneyimi açısından Xbox Series X/S konsolları sahibi olan kullanıcılarına PlayStation kontrolcülerinde bulunan özellikleri kendi konsollarında görmeyi istemisiniz diye sordular. Kullanıcılardan gelen olumlu geri bildirime göre; bu durumun önceden planlandığını işaret ediyor.

PlayStation 5 konsolunun DualSense kontrolcüsünün bünyesinde barındırdığı; gelişmiş tetik hissiDualSense titreşim motoru ve kablosuz şarj gibi yeni özellikleriyle kullanıcılar cephesinden büyük bir ilgi ve sevinçle karşılanmıştı. Xbox oyun konsolunun halihazırda kullandığı kontrolcü ise oyuncular tarafından oldukça sevilirken bakalım Xbox cephesinde, geliştirilmekte olan yeni kontrolcüsüyle de aynı beğeni devam edecek mi?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüş ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşmayı Unutmayın.

Post Top Ad

Responsive Ads Here