Marvel ’dan İç Savaş (Civil War) - SiberMega - Basit Yazılım ve Tasarım Eğitimleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13/03/2023

Marvel ’dan İç Savaş (Civil War)

 

Romanlara ve diğer kitaplara biraz ara verip, hazır filmi de geliyorken D&R’da rastladığım Marvel’ın İç Savaş çizgi romanını okuyayım dedim.

Yıllardır çizgi roman okumuyordum. Çocukken düzenli bir Yüzbaşı Volkan okuyucusuydum. Mandrake’de favorilerimdendi. Onun öncesinde ise haftalık çocuk dergilerinde 1940'lı yılların Superman’i ile büyümüştüm.

Yıllar sonrasında elbette çizgi roman kültürü ve tekniği de müthiş gelişmiş durumda.

Civil War 2006 yılında Mark Miller tarafından yazılmış ve Steve McNiven tarafından çizilmiş.

Hikayemiz özetle -Filmin sürprizlerini de bozmadan- bir noktadan sonra zıvanadan çıkan, ve yaptıkları ile masum insanlara anlamsızca zarar vermeye başlayan süper kahramanların “Kayıt Yasası” adı altında bir genelge ile kontrol altına alınmalarını anlatıyor.

Ancak süperler bu noktada ikiye bölünüyor. Tasarıyı destekleyen ve Iron Man’in başını çektiği grup ile tasarıya karşı olan ve Captain America’nın liderliğindeki grup karşı karşıya gelip sonuçları tüm Marvel evrenini etkileyecek bir savaşa tutuşuyorlar.

Kitabın güzel yanı olayların basit ancak filmde hiç bir zaman göremeyeceğimiz derinlikte verilmiş olması. Bu en büyük tatmin noktası olacaktır.

7 fasikülden oluşan Civil War serisini tek bir ciltte toplayan bu çalışmayı şiddetle tavsiye ederim. En azından günlük rutinlerinize ara verip keyifli zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüş ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşmayı Unutmayın.

Post Top Ad

Responsive Ads Here