Çevrimiçi Yazılım Kaynakları - SiberMega - Basit Yazılım ve Tasarım Eğitimleri

Popüler Yazılar

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14/07/2022

Çevrimiçi Yazılım Kaynakları

Merhaba, birçok yazılımcı öğrendiklerini pekiştirmek, alıştırma yapmak yada yeni bilgileri internet üzerinden öğrenmek istiyor. Bu yazımızda sizlere İnternetteki Yazılım Kaynakları listeledik. Her biri birbirinden değerli bu siteleri incelemenizi tavsiye ederiz.

Çevrimiçi Yazılım Kaynakları

Listede Neler Var?

Hazırladığımız bu listede yeni bilgiler öğrenmeniz için oluşturulmuş kurs siteleri, bilgilerinizi tazeleme için hazırlanmış alıştırma ve pekiştirme siteleri, rekabet oluşturarak kodlama yarışmaları yapabileceğiniz siteler, topluluk ve bootcamp siteleri ve birbirinden değerli kaynaklara sahip birçok site mevcut. Listemizde herhangi sıralama yoktur, karışık şekilde listelenmiştir. Haydi başlayalım. 🙂

UDEMY

Udemy profesyonel yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel çevrimiçi açık ders ve bir çevrimiçi öğrenme platformudur. İçerisinde A-Z’ye birçok konuda eğitim bulunmakta, özelliklede yazılım eğitimleri çok kalitelidir. Genel olarak tüm eğitimleri ücretlidir, ancak ücretsiz olan kaliteli eğitimlerde bulunmakta.

W3SCHOOLS

W3Schools, 1998 yılında kurulmuş programlama dillerini öğretmeyi amaçlayan ücretsiz bir eğitim sitesidir. İçerisinde HTML-CSS-JavaScript ve daha birçok dil için ücretsiz kaynaklar mevcut. Ayrıca içindeki kod editörü sayesinde bilginizi test edebiliyorsunuz. Ayrıca W3schools gibi benzer isme sahip bir diğer eğitim ve alıştırma sitesi olan w3docs sitesinede göz atabilirsiniz.

BTK AKADEMİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) bilimsel, teknolojik ve sürekli kendini yenileyen eğitim anlayışı ile oluşturulan BTK Akademi, online eğitim sertifika programlarıyla Teknoloji dünyasının güncel bilgisini halka aktarmayı amaçlayan bir eğitim merkezidir. Tüm eğitimleri ücretsizdir.

GOOGLE DİJİTAL ATÖLYE

Google Dijital Atölye ile birçok alanda sertifikalı ve sertifikasız çeşit çeşit ücretsiz kurs bulunmakta. Kariyerinizde ilerlemek veya işinizi büyütmek için dijital pazarlamadan kodlamaya çeşitli dijital becerileri edinebileceğiniz online kurslara katılın.

KODLUYORUZ

Kodluyoruz, Türkiye’de dünya çapında yazılımcılar yetiştirmek için çalışan, ülkemizi bir teknoloji geliştirme merkezi yapmayı hedefleyen bir sosyal girişim. Vizyonumuz, Türkiye’yi teknolojide dünya çapında bir yetenek merkezi haline getirmek, bunu yaparken de gençleri Endüstri 4.0’a ve daha iyi bir dünya hayaline en doğru şekilde hazırlamak. Site içindeki Bootcamp etkinliklerine katılabilir ve diğer yazılımcılar ile buluşup birlikte kodlama yapabilirsiniz.

MOBİLHANEM

Mobilhanem yazılım alanında kendinizi geliştirmeniz ve yeni beceriler edinmeniz için size yardımcı olan bir platformdur. Gelenekselleşen eğitim anlayışından sıyrılıp lokasyon bağımsız eğitim alma imkanı verir ve böylece insanlara eşit şartlarda, sınırlarını kendileri belirleyebildikleri  bir eğitim imkanı sunar. Mobilhanem dinamik bir yapıya sahiptir ve kendini sürekli geliştiren, büyüyen bir platformdur. Güncel bilgileri, sorularınızın cevaplarını, işinize yarayacak ipucu ve çözümleri sizlere sunacaktır.

GELECEĞİ YAZANLAR

Turkcell’in sosyal sorumluluk projesi “Geleceği Yazanlar” ile Türkiye’nin mobil yazılım seferberliğini başlattı. Projeyle ülkemizin bilişim sektöründeki potansiyelinin harekete geçirilmesi amaçlanıyor. Bunun için eğitim ve gelişim fırsatları sunmanın yanı sıra yazılım geliştiricilere Turkcell ekosistemine dâhil olma olasılığı sunularak yeni iş fırsatları yaratılacak. Hedef, Türkiye’nin mobil yazılım geliştirme konusunda öncü ülke haline gelmesi.

İSTANBUL İŞLETME ENSTİTÜSÜ

İstanbul İşletme Enstitüsü, öğrencilerin yeni bakış açıları kazanması, mesleki becerilerini geliştirmesi ve belirli bir alanda uzmanlaşmaları için oluşturulmuş uzaktan ve örgün eğitim sunan kuruluştur. Site içerisindeki ücretli ve ücretsiz birçok eğitim ile türkçe derslerden yararlanabilirsiniz.

KODUMUNBLOGU

Yazılımla ilgili konularda video serileri üreten bu sitede, birçok konuda kaynak bulabilir ve ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.

İSTANBUL BOĞAZİÇİ ENSTİTÜSÜ

Hukuk, sağlık, işletme gibi birçok alanda online eğitim düzenleyen Boğaziçi Enstitüsübilişim eğitimleri ile de öne çıkan bir e-öğrenme platformu. Derslerin bir kısmına ücretsiz olarak katılma imkanı bulunurken bazılarına belli bir ücret dahilinde erişmek mümkün. Eğitimlerin sonunda ise öğrencilere uluslararası geçerli sertifika takdim ediliyor.

TURKCEKAYNAKLAR

Turkcekaynaklar.com, Yazılım geliştirme ile ilgili Türkçe kaynakları listeyelen bir web sitesidir. İçerdiği detaylı liste çok işinize yarayacaktır.

VAKAKADEMİ

Vakakademi online bir eğitim platformudur. Vakademi sana kod yazımından, C#’a, Visual Studio’ya, nesne yönelimli yazılımlardan Java’ya hatta çok daha fazlasına erişim imkanı sunuyor. Sistemli ve modüler yapılardan oluşan Vakademi online dersleri ile öğrenmenin keyfini çıkar.

VİDOPORT

Vidoport, konusunda uzman eğitmenler tarafından hazırlanmış eğitim videolarını bünyesinde barındıran, internete bağlı her türlü cihazdan erişilebilen ve üyelik sistemi ile çalışan bir online eğitim sitesidir. Kullanıcı adı ve şifresi ile 7/24 internete bağlı her türlü cihazdan, vidoport.com’a erişebilir ve eğitimlerinizi, istediğiniz konudan başlayarak tamamlayabilirsiniz. İş dünyasında çalışırken en çok ihtiyaç duyulan programların eğitimlerini bünyesinde barından vidoport.com, sürekli güncellenen eğitim setleri ile, çalışanların en çok başvurduğu bir eğitim portalı olma yolunda hızla ilerlemektedir.

BİLGEİŞ

Bilgeİş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından geliştirilip yürütülen, içinde 100 adet ücretsiz etkili ve çok çeşitli konularda çevrimiçi derslerin bulunduğu bir öğrenme platformudur.

YAZBEL

Python programlama dilinde kaynak arıyanlar için geliştirilmiş bu site sayesinde A’dan Z’ye tüm Python kaynaklarına rahatlıkça rahatlıkla ulaşabilecek ve Python öğrenebileceksiniz. Tüm kaynaklar ücretsiz olarak sunulmaktadır.

BİTDEGREE

BitDegree programlamadan oyun geliştiriciliğine kadar çoğu alanda ücretsiz kod yazma dersleri sunuyor. BitDegree aynı zamanda eğitim sürecine blok zincirini (blockchain) dahil ederek oldukça eşsiz bir ortam sağlıyor. Transparan ödüller ve şirketlere teknoloji konusunda yetenekli kişiler kazandırmaya yardımcı bir ödül sistemi bulunuyor.

DEVDOCS

Neredeyse tüm yazılım konularında ücretsiz kaynaklar ve öğreticiler paylaşan bu web sitesi, yazılım öğrenmenizde ve pratil yapmanızda sizlere çok katkısı olacaktır.

COURSERA

Coursera başlıca üniversitelerdeki profesörler tarafından sunulan kod bazlı dersler, rehberler ve kaynaklar içeriyor. Arasından seçim yapabileceğiniz yüzlerce farklı kod yazma dersleri bulunuyor. Coursera en ünlü üniversitelerdeki en iyi öğretmenlerle ortaklık sağlamış. Bunun anlamı, yazılım öğrenmek için en iyi kaynaklara erişiminiz bulunuyor. Sitedeki bütün dersler tamamen ücretsiz ancak eğer sertifika almak istiyorsanız bunun için ücret ödemeniz gerekiyor.

CODE ACADEMY

Code Academy ücretsiz kod öğrenmek için kullanılan en popüler sitelerden bir tanesi. 24 milyonu aşkın kişi bu platformu kullanarak kod yazmayı öğrendi. Yazılımcılığa girişten başlayarak daha gelişmiş dillere kadar oldukça geniş yelpazede kod yazma dersleri sunuyorlar. İnteraktif öğrenme yaklaşımı sayesinde öğrendiklerinizi anında uygulamaya koyabiliyorsunuz. Tamamen yeni başlayan birini, çalışan bir yazılımcı hale getirmek üzere 300 milyon saatin üzerinde ücretsiz kod yazma dersi bulunuyor.

EDX

edX devasa açık kaynak yüksek eğitim ve öğretim platformudur. Şu an için 5 milyonun üzerinde öğrenci ağı bulunuyor. Site çeşitli kategorilere ayrılmış ve bu kategoriler yazılımcılıktan öteye gidiyor. Sizin amacınız yazılım öğrenmek olduğundan, en faydalı bulacağınız kategori ‘Bilgisayar Bilimi’ olacaktır.

KHAN ACADEMY

Khan Academy devasa bir online öğrenme platformu. Yazılım ile ilgili zengin bilgilere ve yeteneklere ulaşmanız mümkün. Temel yazılım bilgilerinden, gelişmiş uygulamalara kadar her seviyede dersler ve rehberler bulabilirsiniz. Tüm dersler uzmanlar tarafından veriliyor ancak öğrenciler, süreçte öğrendiklerini paylaşmaya teşvik ediliyor.

CODEWARS

Codewars bilgisayar programlama için bir eğitim topluluğudur. Platformda, yazılım geliştiricileri kata olarak bilinen programlama zorlukları konusunda eğitiyorlar. Her bir görevin amacı, belirli bir yazılım dilinde varolan yeteneklerinizi geliştirmek veya yeni bir yazılım dilini sıfırdan öğrenmenizi sağlamak. Her bir kata’yı tamamladığınızda görevler gittikçe zorlaşıyor. Bir görev tamamlandığında, sizin sunduğunuz çözümün diğerleriyle karşılaştırmasını yapabiliyorsunuz. Bu sayede belirli yazılım problemlerini çözerken farklı teknikler öğrenebiliyorsunuz.

CODE.ORG

Code.org, yazılım öğrenmek için normal eğitim müfredatını kullanan bir platform. Bir milyonun üzerinde insan bu site üzerinden kod yazma dersleri alıyor. Eğitim süreci tamamen size bağlı olarak şekilleniyor. Saatlik rehberleri kullanabilir veya daha yapılandırılmış bir yaklaşım sergileyebilirsiniz.

DASH GENERAL ASSEMBLY

Dash, web geliştirme konusunda temel bilgileri öğrenebileceğiniz ücretsiz bir yazılım öğrenme platformudur. HTML5, CSS3 ve JavaScript konusunda temel bilgileri öğrenerek bu dillerin birlikte kullanılarak nasıl güzel ve modern siteler oluşturduğunu görebileceksiniz. Buna ek olarak, bir dizi küçük projeler oluşturuyorsunuz ve bu projeler daha sonradan bir araya gelerek kendi oluşturduğunuz web sitesini sizlere gösteriyor. Dash, web geliştirme konusunda büyük resmi anlamanıza yardımcı oluyor. Herhangi bir yazılım geçmişi olmayan, yeni başlayanlar için harika bir platform.

FREE CODE CAMP

Free Code Camp, tamamen yazılımcılık eğitimi üzerinde bir topluluk ve gerçek ilişkiler oluşturma üzerine kurulu. Yazılım öğrenmek için çeşitli görevlere katılıyorsunuz. Her bir görevi tamamlamak için yazılım dili öğrenme rehberlerine erişiminiz bulunuyor. Birşeyler öğrendikten sonra bu öğrendiklerinizi, kar amacı gütmeyen organizasyonlar ve çeşitli diğer projeler üzerinde uygulama şansını yakalıyorsunuz. En güzel yanı ise, tek başınıza kod yazmıyorsunuz. Sizinle birlikte kod yazmayı öğrenen insanların bir araya geldiği bir topluluk forumu bulunuyor ve bu sayede bilgi alışverişi için diğer öğrencilerle tanışabiliyorsunuz.

CODE CONQUEST

Code Conquest, temel kod yazma dersleri alabileceğiniz harika bir platform. Hayatında bir satır bile kod yazmamış, hatta kod nedir bilmeyen biri bile bu platformu kullanarak öğrenmeye başlayabilir. Eğitim süreci aşağıdaki gibi işlemekte:Yazılımcılık nedir.Hangi yazılım dilini öğrenmek istiyorsunuz. Bilginizi ve yeteneklerinizi nasıl geliştirebilirsiniz. Öğrendiğiniz bilgileri gerçek dünyada nasıl uygulayabilirsiniz.

MIT OPEN COURSEWARE

OpenCourseWare girişimi sayesinde MIT’nin bütün lisans ve lisansüstü kod yazma derslerine online olarak ulaşabiliyorsunuz. MIT’ye girmeden, MIT seviyesinde eğitim alabilirsiniz eğer gerçekten öğrenmeyi istiyorsanız. Farklı konularda dersler bulunuyor, bunlardan birisi bilgisayar bilimi. Lisans programına dahil olabilir veya bireysel dersler alabilirsiniz.

THE ODİN PROJECT

The Odin Project önceki adı Viking School olan, sonrasında ise Thinkful olarak değişen online ücretli bir coding bootcamp’in ücretsiz olarak sunduğu açık kaynak programlama öğrenme ders programı. Tamamen ücretsiz olan program aslında çok basit bir mantık ile çalışmakta. Programlama öğrenirken 0’dan junior seviyeye gelebilmek için sırasıyla neleri öğrenmeniz, hangi projeleri yapmanız gerektiğini konu başlıkları ile ayırmakta. Öğrenci bu konu başlıklarını sırasıyla takip ederek programa devam etmekte.

HACKR.İO

İlk bakıştan Hackr.io’nun öğrenebileceğiniz birçok programlama diline sahip olduğunu görebilirsiniz. Öğrenmek istediğiniz kursu seçtikten sonra ilk olarak kursları istediğiniz şekilde filtreleyebileceğiniz rehber listesine yönlendirileceksiniz. Ücretsiz veya ücretli, başlangıç veya ileri gibi seçeneklerden seçim yapabilir ve hangi dili öğrenmek istediğinizi seçebilirsiniz

BENTO.İO

Bento.io, Modern kontrol paneli ile ilgilendiğiniz bütün konuları ve egzersizleri içeren bir yayına sahiptir. Böylelikle bıraktığınız yerden devam etmek veya farklı birr konuya geçmek kolaylaşır. Ayrıca mevcut öğrenme planınızı gösterir ve sırada neyin olduğunu da bilmiş olursunuz. Rehberler parçalar halinde organize edilmiştir ve genel bir bakışa sahip olmanıza izin verir. Böylelikle ne kadar süreceğini veya zaten başlayıp veya bitirip bitirmediğinizi görebilirsiniz. Sırada ne öğrenmeniz gerektiğini bile önerir.

CODE AVENGERS

Code Avengers, yazılım öğrenmek için gerekli süreci biraz daha interaktif ve eğlenceli bir hale getirmeyi amaçlıyor. Web siteleri, uygulamalar ve hatta oyunlar için kod yazma dersleri içermekte. Sitedeki her bir kod yazma dersini tamamlaması 12 saat sürebiliyor ve çoğu yazılım dili dahil. Artı olarak uzman yazılımcıların bulunduğu topluluktan yardım alabiliyorsunuz. Programın tamamına katılıp katılmayacağınıza karar vermeniz açısından 7 günlük bir deneme süresi bulunuyor.

SOLO LEARN

Solo Learn birçok kullanışlı programlama dilleri sunan ücretsiz bir web sitesidir. En iyi yanlarından biriyse mobil dostu olmasıdır. Uygulaması en az web sitesi kadar kullanılmaktadır. Solo Learn Playground’da üzerinde çalıştığınız kodu paylaşmanız ve diğer insanların sizle iş birliği yapabilmesi için bir alan da bulunmaktadır. Size öneriler sunabilir veya kod ya da fikrinizden ilham alabilirler. Ek olarak Solo Learn’ın bloguna göz atabilir ve yeni uygulama ve teknoloji haberlerini ve de kodlama için önerileri okuyabilirsiniz.

GOOGLE DEVELOPERS TRAİNİNG

Google Developers Training ekibinin ürettiği bu kurs ile uzmanlardan kodlamayı öğrenebilir ve Google Geliştirici Sertifikası’nı alabilirsiniz. Web temelleri ile kodlama rehberlerine, kılavuzlarına ve web bilginizi geliştirmek için en iyi yöntemlere göz atabilirsiniz. Ayrıca Chrome DevToolsLighthouseWorkbox ve daha da fazlası gibi öğrenmeyi kolaylaştıran araçlar sunmaktadır. Bu site orta ve ileri geliştiricilere odaklandığı için başlamadan önce temelleri bilmeniz gerekiyor. Ayrıca diğer öğrencilere geri bildirim sağlayabilir ve başka projelere katılabilirsiniz. Topluluk yaklaşımıysa insanların başarılı olması için birbirlerine yardım etmelerinden ibarettir.

UPSKİLL

Upskill, acemilikten uzman bir yazılımcı olmanızı sağlayan ücretsiz online bir öğrenim kampıdır. Derslerin odağında web geliştirme bulunuyor ve tecrübeniz olmasa dahi başlangıç için harika bir seçim. Müfredat %100 proje bazlı, yani derslerde kaydettiğiniz ilerleme ile doğrudan uygulamalı portföy oluşturabiliyorsunuz.

PLURAL SİGHT

Önceden Code School olarak bilinen Plural Sight hem ücretsiz hem de ücretli kod yazma dersleri veren bir online yazılım öğrenme platformu. Platform, çeşitli öğrenme şekilleriyle organize edilmiş ve farklı yazılım dilleri ile yeteneklerine sahip.

CODEASY.NET

Codeasy.net yazılım öğrenmek için oldukça eşsiz ve eğlenceli bir yöntem sunuyor. Burada bir macera hikayesine atılıyorsunuz ve gerçek yazılım yeteneklerinizi kullanarak yolunuzu bulmanız gerekiyor. Hikaye boyunca, C# temellerinden, gelişmiş konulara ve fonksiyonlara değiniliyor. Tamamen yeni başlayanlara yönelik tasarlanmıştır bu yüzden başlamak için herhangi kodlama geçmişine sahip olmanız gerekmez. Bu eğitim tecrübesinin en iyi yanı ise birşey öğreniyormuş gibi hissettirmemesi. Amacınız dünyayı makinelerin istilasına karşı savunmak ve bunu yapabilmek için yeni öğrendiğiniz kodlama bilgilerini kullanıyorsunuz.

AGUPİEWARE

aGupieWare MIT, Carnegie Mellon, Berkeley, Stanford ve Columbia tarafından verilen dersleri baz alan ücretsiz online bir müfredat sunuyor. Bu programda 3 temel sınıfa, 7 çekirdek sınıfa ve 5 seçmeli derse bölünmüş 15 farklı kategori bulunuyor. Bu program sayesinde güçlü bir yazılım temeli edinebilirsiniz.

EDABİT

Edabit kodlamayı öğrenmek için biraz farklı bir yaklaşıma sahiptir. Bir video izlediğiniz ve kendinizin tekrar yaptığı kodlama rehberleri veya kurslar yerine Edabit becerilerinizi deneyebileceğiniz küçük egzersizler sunar. Siteye ücretsiz üye olun ve online egzersizlere anında erişim sağlayın. Seviyenizi çok kolaydan uzmana kadar seçebilirsiniz. Shuffle sayfası sizin için anında çözülmemiş bir egzersiz üretir. Bu web sitesinde bir saat kodlama yapmakla başlarsınız ve de bir bakmışsınız ki saattir kodlama yapıyorsunuz.

XBOWTİE

2015 yılında “En iyi online eğitim sistemini öğrencilere sunmak” ilkesiyle yola çıkan xbowtie.com, geçen 5 yıllık süreçte Türkiye’nin, en iyi çevrim içi kurs firmalarından biri olmayı başarmıştır. Ücretli ve ücretsiz kursları dikkat çekmektedir, daha çok udemy alternatifi diyebiliriz.

Alternatif Kaynak YazilimTurkiye.com 😂

YazilimTurk DK Klasik

YazılımTürk 27 Mart 2018 tarihinde Ankara’da kurulmuş olan bir Bilişim & Bilgi topluluğudur, hem web sitesi üzerinden hemde sosyal medya platformları aracılığı ile yazılımcılara yönelik bilgi, mizah ve motivasyon odaklı paylaşımlar yapmakta. Aynı zamanda yazılımcılar için kaynak önerileri, rehber içerikler ve bilgi dolu makaleler yayımlamakta.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüş ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşmayı Unutmayın.

Post Top Ad

Responsive Ads Here